suomeksi på svenska in English auf Deutsch
Snellmanien Sukuyhdistys Ry
Etusivu  | Sukuyhdistys  | Suvun historiaa  | Sukututkimus  | International Forum  | J.V. Snellman 2006  | Muuta  |
Hallitus
Sukuneuvosto
Tapahtumat
Uutiset
Kirjalahjoitus yhdistykselle
Tiedotus
Paikallisosastot
Myyntiartikkelit
Liity jäseneksi
Jäsenrekisteri
Domus Nostra


webmaster(ät)snellmansuku.fi

Kirjalahjoitus Snellmanien sukuyhdistykselle!

Snellmanien sukuyhdistys ry. on kiitollisuudella vastaanottanut arvokkaan kirjalahjoituksen.

Helsinkiläinen taiteilija Tiina Nevanperä on lahjoittanut sukuyhdistyksemme sukukirjastoon isänsä
Taavi Olavi Nevanperän hallussa alunperin olleen ja Tiina Nevanperälle sittemmin siirtyneen
12-osaisen kirjasarjan.

Kyseessä on "J.V. Snellmanin Kootut teokset, Osat 1 - 12", Werner Söderström Osakeyhtiön Kirjapainossa Porvoossa vuonna 1932 painettu ja J.E. Salomaan suomentama 12-osainen nahkakantinen painos. Kaikki 12 osaa ovat erittäin hyväkuntoisia.

Taitelija Tiina Nevanperä

Kuva: Taiteilija Tiina Nevanperä

Taiteilija Tiiina Nevanperä perustelee kirjalahjoitusta halullaan kunnioittaa isänsä rakkautta kulttuuriin ja filosofiaan. Hän kuvailee isäänsä seuraavasti:

"Isäni Taavi Olavi Nevanperä syntyi Ylivieskassa joulukuussa 1924 perheeseen, jossa oli kymmenen lasta ja joka asuin huoneen ja keittön torpassa. Isäni lähti vapaaehtoisena, vielä poikasena Talvisotaan ja taisteli isänmaamme puolesta myös Jatkosodassa. Sotien jälkeen hän perusti oman yrityksen, Merituonti Ky:n, joka toimii vieläkin. Isäni sai neljä lasta, kolme poikaa ja tytön, siis minut. Isäni piti meistä kaikista hyvää huolta, mutta samalla hän piti huolta myös sukulaisista omalla hiljaisella tavallaan. Hän ylipäätään huomioi kaikki ihmiset, joiden kanssa oli tekemisissä. Isäni kuoli vuonna 1996. Olen iloinen voidessani lahjoittaa tämän arvokkaan isältäni saaman kirjasarjan ns. kirjalliseen kotiinsa tietäen, että siitä pidetään hyvää huolta".

Sukuyhdistys on luvannut säilyttää kyseisen kirjasarjan sukuyhdistyksen hallinnassa osana sukuarkiston materiaalia ja sijoittaa kirjasarjan tulevaisuudessa erityiseen sukukirjastoon.

Tiina Nevanperä osallistuu kuluvan vuoden J.V. Snellmanin päivänä pidettävään sukutapaamiseen ja kertoo mielellään lisää kirjasarjan taustoista asiasta kiinnostuneille suvun jäsenille.

Linkki taiteilija Tiina Nevanperän Internet-sivuille tästä


Viimeisin päivitys: 24.02.2010 23:33
Kummeli Group Oy